Kirjoittajalinjalle hakeminen

Kirjoittajalinja on sinulle, joka haluat syventää taitoasi ja kehittyä kirjoittamisen ammattilaiseksi. Opiskelu kirjoittajalinjalla kehittää tradition tuntemusta sekä antaa välineet omien ja muiden tekstien
arvioimiseen.

Limingan taidekoulun
KIRJOITTAJALINJA

Kirjoittamalla-blogi

Taidekoulu ja Liminka

Limingan Taidekoulu sijaitsee n. 30 km Oulusta etelään idyllisessä maalaisympäristössä. Rauhallinen ympäristö tarjoaa mahdollisuuden keskittyä pitkäjänteisiinkin työrupeamiin ja pohdiskeluun.

Limingan keskusta sijaitsee alle kilometrin päässä koululta. Bussiyhteydet Ouluun ovat hyvät.

Limingan Kansanopisto
Taidekoulu
Arvolankuja 1
91900 LIMINKA
puh. (08) 514 5700
fax (08) 514 5750

Kirjoittajalinjan ensimmäisen vuoden opetus keskittyy proosan, draaman ja lyriikan perusopintoihin. Lisäksi tutustutaan mm. runousoppiin ja esseistiikkaan.Persoonallinen tyyli kehittyy ja kypsyy käytännön harjoittelulla. Oman ilmaisun etsiminen onkin opinnoissa etusijalla. Tekstistä alkaa löytyä kultakimpaleita kirjoittamisen työtapoihin ja prosessiin tutustumalla.

Samanhenkisessä seurassa kirjoittajaidentiteetti saa vahvistusta. Palautteen antaminen ja saaminen rohkaisevat oman persoonallisen kielen ja ajattelun löytämiseen. Oman ja muiden tekstien lukemisen ja arvioimisen taito paranee.

Kirjoittajalinjalle voit jäädä myös toiseksi lukuvuodeksi, esimerkiksi työstämään omaa ideaasi valmiiksi teokseksi asti.

Opintoviikot ja työskentely kirjoittajalinjalla

Opintoviikot ovat viisipäiväisiä (ma-pe). Työtilat ovat auki yötä päivää viikonloppuisinkin. Koulupäivät jakautuvat lähiopetukseen, luentoihin ja itsenäiseen työskentelyyn.

Kouluun hakeminen

Opiskelijoita ei karsita, vaan kutsutaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.
Laadi vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi tai ilmoittaudu opiskelijaksi lomakkeella internetin kautta. Muista kertoa yhteystietosi!

Opiskelijan tulee olla oppivelvollisuutensa suorittanut. Opiskeluinnon lisäksi odotamme kykyä sopeutua sisäoppilaitoselämään. Vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella myös kesken lukuvuoden.

Opintotuki

Opiskelijamme voivat koulun välityksellä hakea opintotukea (opintolainan valtiontakausta, opintorahaa ja asumislisää). Aikuisopiskelijoiden on mahdollista saada aikuisopintotukea.