Miten päästä eroon luteista?

Onneksi meillä ei ole koskaan koulussamme ollut luteita. Tästä huolimatta yksi oppilaistamme kertoi, kuinka niistä pääsee eroon. Tämä on hyvin hyödyllistä, jos kodissasi on esiintynyt jonkin sortin ludeinfektio. Ota siis tästä oppia ja palauta asuntosi asumiskelpoisuus!

Luteiden torjunta tehokkaimmin eroon ammattilaiskonstein. Jos huomaat, että asunnossasi on luteita kannattaa ottaa heti yhteyttä luteiden ja muiden kodin tuholaisten torjuntaan erikoistuneeseen yritykseen.

Yleensä luteiden torjuminen aloitetaan kartoittamalla asunnon ludetilanne ja tekemällä sille yksilöity torjuntasuunnitelma. Tämän jälkeen aloitetaan tehokas torjuntakäsittely. Ammattilaiset torjuvat luteita usein eri konstein. Luteista voi päästä eroon joko pakastamalla, myrkyttämällä tai lämpötorjunnalla. Pakastaminen ei tietenkään sovi koko asunnolle, vaan sen avulla voidaan pelastaa esimerkiksi herkkää elektroniikkaa, jota ei voida lämpökäsitellä.

 

lämpötorjunta
Lämpötorjuntavälineistöä
lude myrkytys
Myrkyttäjä toiminnassa
pakastus
Luteet kuolevat myös pakastimessa

 

Lämpötorjunta

Lämpötorjunnan avulla voi päästä eroon kaikista luteiden eri kehitysvaiheista yhden käsittelykerran aikana. Siitä on tullut yhä suositumpaa, sillä monet haluavat välttää haitallisten myrkkyjen käyttöä. Lämpökäsittely on luonnonmukainen torjuntatapa, josta ei aiheudu ihmisille ja lemmikkieläimille mitään haittaa. Se on myös tehokkaampaa kuin myrkytys, sillä monet ludekannat ovat tulleet immuuneiksi myrkyille ja niiden hävitys vaatii yhä tehokkaampia myrkkyjä.

Myrkytys

Jos luteet hävitetään myrkyttämällä, joudutaan asunnon huonekalut heittämään pois. Luteet viihtyvät erityisesti puisissa huonekaluissa, kuten sänkyjen pohjissa, tuoleissa, sohvien alustoissa ja lipastoissa. Roskiin heittämisen sijasta huonekalut voidaan lämpökäsitellä. Huolellinen lämpökäsittely tuhoaa luteet yhdessä päivässä myös huonekaluista.

Myrkyttämällä luteista eroon pääsemistä joutuu odottamaan viikkoja, sillä myrkky ei tapa kaikkia kehitysvaiheita heti. Myrkytys joudutaan myös uusimaan ja asukkaat joutuvat viettämään aikaa myrkkyjen keskellä. Lämpökäsittely on nopeampi ja terveellisempi tapa luteiden tuhoamiseen.